A pálya adatai

A Magyar Nagydíjat a Budapest mellett található Mogyoródon rendezik. A rekord gyorsasággal - alig egy év alatt - felépített versenypályán 1986-ban rendezték az első Formula 1-es nagydíjat. A Magyar Nagydíj volt az első Formula 1-es verseny a vasfüggöny keleti oldalán, amelyet eredetileg a Szovjetunióban rendeztek volna. A pálya egy természetes völgyben helyezkedik el, ezért az üzemeltetők állítása szerint a pálya körül bárhonnan be lehet látni az aszfaltcsík 80%-át.

A 4,4 kilométer hosszú, 16 kanyarból álló pálya vonalvezetését az elmúlt 20 év során kissé módosították, hogy könnyebb legyen rajta előzni. Eredetileg Budapest utcáin tervezték kialakítani a pályát - talán ezért lett a monacóihoz hasonlóan kanyargós. A nyilatkozatok és az interjúk alapján a versenyzők eltérően vélekednek a pályáról. Míg Ayrton Senna, Nigel Mansell, Michael Schumacher és Fernando Alonso saját bevallása szerint szereti, mások szerint a pálya és a Magyar Nagydíj túl lassú tempójú, meleg és megterhelő.

A Magyar Nagydíj mégis gyakran az év egyik legizgalmasabb és legeseménydúsabb versenye, ahol a futam végére a kisebb csapatok is közel kerülhetnek a dobogóhoz.

A Nagydíjat minden évben augusztus első hetében rendezik, közvetlenül a Sziget Fesztivál, Közép-Európa legnagyobb zenei fesztiválja előtt. A két rendezvény kombinálásával a Magyar Nagydíj ideális lehetőség a nyári kikapcsolódásra. Rendelje meg a jegyét már most! 

Íratkozzon felhírlevelünkre!
felíratkozás
lemond
Kártyás fizetés:
Neo Interactive
mobil verzió | teljes verzió