Információk a versenypályáról

 

A MotoGP San Marino Grand Prix megrendezésére Misano Adriatico-ban, egy gyönyörű üdülőhelyen kerül sor, amely mintegy 10 km-re fekszik San Marino miniállamtól és az olaszországi Riminitől. Firenze 170 km-re van innen. A Misano-I versenypálya 1970 és 1972 között épült, ekkor rendezték meg az első versenyt. Az eredeti pályavonalat több izben módositották, hosszúságát 3,5 km-rel növelték. Az 1996-2001 közötti időszakban az összes pályalétesitményt tovább fejlesztették, több állóhelyet és tribünt épitettek. A MotoGP újbúli megrendezhetőségét szem előtt tartva még további tribünöket iktattak a pályalétesitmények sorába 2006-ban: a pálya irányát megváltoztatták az óramutató járásával ellentétesre, az útvonalat tovább, 4,2 km-re növelték, az úttestet 14 m-re szélesitették, a létesitményeket bővitették és az összes lehetséges biztonsági megoldást alkalmazták.


A jelenlegi 4,2 km-es pályához 16 kanyar tartozik, ebből 10 jobb, mig 6 bal, igy több előzésre is van lehetőség. A versenyhétvégék igen kedveltek, mind a versenyzők, mind pedig a nézők körében, ez a kellemes éghajlatnak és a közeli tengerparti strandoknak köszönhető.

Vásárolja meg nálunk MotoGP jegyét a  Grand Prix de San Marino e Della Riviera di Rimini futamra online. A jegyek listájának megtekintéséhez kövesse a linket, vagy kattintson a fenti jegyek gombra.

Íratkozzon felhírlevelünkre!
felíratkozás
lemond
Kártyás fizetés:
Neo Interactive
mobil verzió | teljes verzió