Információk a versenypályáról

 

A TT Assen MotoGP Grand Prix futamot Assenben tartják, mintegy 100 km-re Amsterdamtól, észak-keletre, Hollandiában. Az eredeti Assen országúti pályán először 1925-ben rendeztek versenyt. A pálya elrendezése szinte változatlan volt 1955-ig, amikor teljesen új útvonal megépitésére került sor. A 4.6 km hosszú pályát a sport rajongói a “motorozás Katedrálisaként” emlegetik, főleg azért, mert a TT pálya a világon az egyetlen, amelyik már 1949-ben, a versenysorozatok indulása idején már szerepelt a világbajnoksági naptárban.


A jelenlegi pályahosszúság 4.555 m, beleértve a 11 jobb- és 6 balkanyart. A leghosszabb egyenes szakasz 560 m. Az asseni kanyarok hagyományosan támfalazottak, a pályatest felülete itt igen jó tapadású, igy a versenyzők sokkal nagyobb sebességgel mehettek itt, mint más pályákon. Mára ezek a rézsűs kanyarok a biztonsági előirásoknak megfelelően módosultak. A holland TT futamok megrendezésére hagyományosan június utolsó szombatján kerül sor.


Vásárolja meg nálunk a MotoGP jegyeket a Holland TT Assen Nagydijra online.A jegyek listájának megtekintéséhez kövesse a linket, vagy kattintson a fenti jegyek gombra.

Íratkozzon felhírlevelünkre!
felíratkozás
lemond
Kártyás fizetés:
Neo Interactive
mobil verzió | teljes verzió