A pálya adatai

A Malajziai Nagydíjat a Kuala Lumpur központjától mintegy 85 kilométerre, délre fekvő Sepangban rendezik. A pályát Hermann Tilke tervezte. Ő gyakorlatilag az egyetlen, aki utóbbi évtizedben Formula 1-es pályát tervezett. A pálya, és a hozzá kapcsolódó világszínvonalú szolgáltatások illő rangra emelték az autóversenyzés színvonalát. A kétoldalas fő tribünön egyszerre akár 50.000 néző is elfér, a pálya teljes befogadóképessége pedig eléri a 130.000 főt. A versenypályát hivatalosan 1999 márciusában, az első Malajziai Nagydíj alkalmával nyitották meg.

Az 5,5 kilométer hosszú pályát a tervező úgy alakította ki, hogy több ponton is lehetőség legyen az előzésre, mely sok más pálya hiányossága. A hosszú egyenes szakaszokat követő négy lassú kanyarból álló kombináció és a széles aszfaltcsík miatt a sepangi pálya a pilóták és a rajongók kedvence. A többi 10 kanyar közepes, illetve nagy sebességgel vehető be, így a fékek és a versenyzők egyaránt komoly megterhelésnek vannak kitéve.

Malajzia sajátos légköre és a mindig izgalmas nagydíj miatt ez a verseny egyedi élményt nyújt a MotoGP-ben, amit minden rajongónak át kell élnie személyesen is.

A pálya megközelítése

Kuala Lumpurból vonattal, busszal, vagy autóval lehet eljutni a verseny helyszínére. A fővárosból elindulva hajtson az észak-déli autópályán a repülőtéri (KLIA) csomópont felé. Kuala Lumpurból durván 45 perc alatt lehet eljutni a pályához. Mindegyik tribünnek és állóhelyes területnek külön kapuja van. A főbejárat a pálya nyugati oldalán található, a következő földrajzi koordinátáknál: északi szélesség 2°43'51,58", keleti hosszúság 101°44'16,81".Íratkozzon felhírlevelünkre!
felíratkozás
lemond
Kártyás fizetés:
Neo Interactive
mobil verzió | teljes verzió