A pálya adatai

A Brit Nagydíjat a Northamptonshire megyei Silverstone település közelében fekvő versenypályán rendezik, Londontól mintegy 130 kilométerre, észak-nyugatra. A létesítmény eredetileg bombázó repülők támaszpontjának épült a második világháború idején. 1948-ban rendezték a pályán az első Formula 1-es versenyt. Azóta többször módosították a pálya ívét - különösen az elmúlt 12 év során - a versenyzők biztonságának növelése, illetve az előzési lehetőségek növelése érdekében.

Az 5,1 kilométer hosszú pályán összesen 17 kanyar található (10 jobb- és 7 balkezes). A pálya kiegyensúlyozottan kombinálja a gyors és lassú fordulókat a gyors egyenes szakaszokkal.

Noha évtizedek óta Silverstoneban rendezik a Brit Nagydíjat, 2009 után nincs biztosítva a pálya helye a versenynaptárban, ekkorra ugyanis lejár a nagydíj rendezéséről szóló ötéves szerződés. Bernie Ecclestone Formula 1-es mogul ösztönözte a nagydíj szervezőit, hogy fejlesszék Silverstonet a modern versenypályáktól elvárt színvonalra. Ennek hatására 2007-ben 25 millió fontot költöttek új lelátók építésére, a boxok felszereltségének bővítésére és egy fejlesztési központ létrehozására.

A Formula 1 újonca, Lewis Hamilton sikerei miatt valószínűleg jóval a verseny hétvégéje előtt elfogynak majd a jegyek a Brit Nagydíjra. Foglalja le előre a jegyét erre az izgalmas versenyre!

Íratkozzon felhírlevelünkre!
felíratkozás
lemond
Kártyás fizetés:
Neo Interactive
mobil verzió | teljes verzió