A pálya adatai

A Szingapúri Nagydíjat a város gyönyörű kikötői öblében (Marina Bay) kialakított, a monacóihoz és a valenciaihoz hasonló stílusú utcai pályán rendezik. Ez a Nagydíj lesz az első ázsiai utcai verseny, és az egyik az idei három futam közül, amelyen az óramutató járásával ellentétes irányban köröznek a versenyzők. Ennél is fontosabb azonban, hogy ez lesz a Formula 1 első éjszakai versenye. A lámpákkal megvilágított pályán való versenyzés még nagyobb kihívást jelent majd a pilótáknak.

Az 5,1 kilométer hosszú pályát Herman Tilke tervezte, akárcsak az utóbbi évtizedben épült legtöbb Formula 1-es versenypályáját. A Nagydíj rendezési jogának elnyerését követően megkezdődtek a nyitó verseny előkészítő munkálatai, amelynek során többek közt egy 1,2 kilométer hosszú utat építettek a leendő pálya keleti szakaszán.

Az új pálya várhatóan a technikás vezetőknek kedvez majd, mivel a gyors és lassú kanyarkombinációkban több helyen is lehetőség lesz az előzésre. Az utolsó hosszú egyenesben az autók végsebessége várhatóan meghaladja majd a 300 km/h-t.

Rendelje meg most a jegyét a Szingapúri Nagydíjra, és élvezze a helyszínen ezt a különleges, történelmi jelentőségű Formula 1-es futamot!Íratkozzon felhírlevelünkre!
felíratkozás
lemond
Kártyás fizetés:
Neo Interactive
mobil verzió | teljes verzió