A pálya adatai

Az első Monacói Nagydíjat 1929-ben rendezték, és a városállam 1955 óta a versenysorozat állandó helyszíne. A valenciai és a szingapúri futam 2008-as bevezetése előtt ez volt a világ egyetlen igazi utcai versenye. A pálya az évek során többször módosult, de a szerkezete - a közelmúlt néhány kisebb, biztonságot növelő átalakításától eltekintve - alapjában véve változatlan maradt.

Keskenysége, éles kanyarjai és magasságkülönbségei miatt alighanem ez a Formula 1-es világbajnokság legnehezebb pályája. A versenysorozat leglassabb (Grand Hotel előtti, 50 km/h-val bevehető) és egyik leggyorsabb (az alagútban fekvő hosszú, 260 km/h-val bevehető) kanyarja egyaránt itt található. Szűk és kanyargós vonalvezetése miatt ezen a nagydíjon a versenyautók gyorsasága helyett inkább a pilóták képességei kerülnek előtérbe. Mivel a verseny folyamán gyakorlatilag nincs lehetőség az előzésre, a futam végeredménye nagyban függ az időmérő edzésen elért helyezéstől és az alkalmazott boxstratégiától.

Nehézsége miatt a Monacói Nagydíj mindig az év egyik kiemelt futama. Ez kétség kívül az a verseny, amelynek megnyeréséről minden pilóta álmodik, és amelyet minden Formula 1-es rajongó szeretne élőben látni. A pálya körüli lelátókon korlátozott számú hely áll rendelkezésre, ezért vegye meg a jegyét már most!Íratkozzon felhírlevelünkre!
felíratkozás
lemond
Kártyás fizetés:
Neo Interactive
mobil verzió | teljes verzió