A pálya adatai

A Brazil Nagydíjat Sao Paulo külvárosában, a brazil Formula 1-es pilótáról elnevezett Autodromo Joe Carlosban rendezik. Az Interlagos néven is ismert pálya 1936-ban épült, miután a földterület tulajdonosai megtudták, hogy a hely nem alkalmas lakónegyed építésére, így versenypálya építése mellett döntöttek. Az Interlagos elnevezés onnan ered, hogy a pálya két mesterséges tó közé épült. Az eredeti pályán az autók akár húsz másodpercen keresztül is maximális sebességgel tudtak haladni, ami nagyon veszélyes volt, ezért a pilóták biztonságának növelése érdekében módosították a pálya rajzolatát.

Az 1990-ben történt átépítés ellenére a mostani 4,4 kilométer hosszú pályának is van egy hosszú nagysebességű szakasza, amelyet bukkanók és gyors kanyarok nehezítenek. A pályát sok versenyző izgalmasnak találja, mert a dombos vidék emelkedőit lejtő követi, ami megnehezíti a pilóták dolgát, és nagyobb teljesítményt követel a motoroktól.

Gyakran kritizálták az interlagosi pálya gyenge felszereltségét, a verseny szervezését és általános biztonságát. Ezeknek a problémáknak a megoldására 2007-ben az utóbbi 30 év legnagyobb felújítását hajtották végre a nagydíj helyszínén. Az aszfaltburkolatot teljes egészében újra fektették, így a pálya felülete sokkal simább lett. Új lelátókat is építettek, a box utca bejáratát pedig biztonságosabbra alakították.

Kétségkívül a 2007-es Formula 1-es világbajnokság volt a legizgalmasabb az elmúlt évtizedben. Az év egyik legnagyobb eseménye az volt, hogy Kimi Räikkönen ledolgozta hétpontos hátrányát az utolsó futamon és világbajnok lett. Vegyen jegyet a Brazil Nagydíjra, mert lehet, hogy a záró verseny idén is hasonló izgalmakat hoz!Íratkozzon felhírlevelünkre!
felíratkozás
lemond
Kártyás fizetés:
Neo Interactive
mobil verzió | teljes verzió