A pálya adatai

A Gulf Air Bahreini Nagydíjat a fővárostól, Manamától mintegy 30 kilométerre, dél-nyugatra fekvő Sakhirban rendezik. Az egyedi versenypályát Hermann Tilke német építész tervezte, aki az utóbbi évtizedben a legtöbb Formula 1-es versenypályát tervezte. 2004-ben, az arab világban rendezett első Formula 1-es nagydíj idején még nem volt teljesen kész a 150 millió dolláros beruházással épített, sok szempontból egyedülálló létesítmény. A komplexum egyik sajátossága, hogy hat különböző pályája van, amelyből kettő használható egyidejűleg. A Formula 1-es Nagydíj a belső és a külső versenypályát használja.

Az 5,4 kilométeres pálya rajzolatát a nézők igényeit szem előtt tartva alakították ki: a lelátók 50,000 ülőhelyéről kitűnő kilátás nyílik a sivatagi rész felé tartó, illetve az oázis jellegű belső szakaszra visszatérő versenyautókra. A pálya a pilóták számára is egyedi élményt nyújt, mivel az egyenes szakaszok végén eltérő az aszfaltcsík szélessége, így a versenyzők többféle nyomvonalon haladhatnak.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) 2007-es monacói gáláján a FIA Institute a magas színvonalú biztonságért, versenyigazgatásért és orvosi ellátásért járó Centre of Excellence díjjal jutalmazta a Bahreini Nemzetközi Versenypályát.

A pálya megközelítése

A főbejárat a pálya nyugati oldalán található, a következő földrajzi koordinátáknál: északi szélesség 26°02'05,15", keleti hosszúság 50°30'33,98".Íratkozzon felhírlevelünkre!
felíratkozás
lemond
Kártyás fizetés:
Neo Interactive
mobil verzió | teljes verzió