A pálya adatai

Az Ausztrál Nagydíjat Melbourne belvárosában, az üzleti negyed központjától mintegy 2 kilométerre, délre fekvő gyönyörű Albert Park tó körüli pályán rendezik. Az 5,3 kilométer (3,3 mérföld) hosszú utcai pályát 1996 óta, évente mindössze egy-egy alkalommal használják versenyzésre. A pálya körüli kerítéseket, lelátókat és egyéb építményeket három hónappal a rendezvény előtt kezdik építeni, és hat héttel a Nagydíj hétvége után bontják le teljesen. A pálya meglehetősen gyors, és jól kombinálja a nagy, közepes és alacsony sebességgel bevehető kanyarokat, így több ponton is lehetőség van az előzésre. A tó környéke viszonylag sík, ezért javasoljuk, hogy a tribünök egyikére (grandstand) foglaljon helyet, mert onnan van a legjobb rálátás a versenyre.

Melbourne fantasztikus légköre és az utcai pálya festői szépségű környezete miatt az Ausztrál Nagydíj ideális szezonindító futam. 

A pálya megközelítése

A pálya területére nyolc kapun keresztül lehet bejutni. A vállalati (Corporate) és a tribünökre szóló (Grandstand) jegyekkel bármelyik kapun be lehet menni. Az állóhelyes (General Admission) belépővel érkezőknek a szervezők azt javasolják, hogy a jegyen feltüntetett kapun jöjjenek be, de ezekkel a jegyekkel is bármelyik kapun be lehet jönni, az 1-es kapu kivételével.

 

Íratkozzon felhírlevelünkre!
felíratkozás
lemond
Kártyás fizetés:
Neo Interactive
mobil verzió | teljes verzió