Információk a versenypályáról

 

A MotoGP Grand Prix Ceske Republiky futamot a Brno-i (Brünn) Versenypályán ( Masaryk Ring néven is ismert), Kohoutovicé-ben, mintegy 15 km-re, Brno-tól , észak-nyugatra rendezik, a Cseh Köztársaságban. A II. világháború előtt és után egyaránt használták a Grand Prix Masaryk versenyek megrendezésében, amelyek hossza egészen 19 mérföldig terjedt és létében megelőzte a Formula 1. Korábban a háború előtti Csehszlovák Nagydij versenyeinek szinhelye volt, ilyet itt először 1930-ban rendeztek. A pályát jelenleg leginkább motorversenyekre használják. A történelmi útvonal Brno nyugati részének utcáin és a szomszédos Bosonohy és Zebetin falvakon halad át.


A jelenlegi 5,3 km hosszú versenypálya 14 kanyart foglal magába, ebből 8 jobb, 6 pedig bal, amely több előzésre ad lehetőséget. A Brno-i pálya szoros küzdelemre ösztönöz a motorversenyzésben és azok a versenyzők kapják a legtöbb elismerést, akik nagy átlagsebességet képesek tartani, egyúttal elég finoman hajtanak ahhoz, hogy gumijaik a verseny végéig kitartsanak. Mivel a pálya fenyőerdők boritotta hegyek közötti völgyben van, mind a tribünről, mind a főbb látóhelyekről kitűnően betekinthető az egész versenypálya.


Vásárolja meg nálunk MotoGP jegyét a Brno Motorcycle Grand Prix-re online. A jegyek listájának megtekintéséhez kövesse a linket, vagy kattintson a fenti jegyek gombra.

Íratkozzon felhírlevelünkre!
felíratkozás
lemond
Kártyás fizetés:
Neo Interactive
mobil verzió | teljes verzió