2021 Forma-1 Magyar Nagydíj - A belépéssel kapcsolatos fontos információk (frissítve 2021. július 25-én a Hungaroringtől származó információk alapján)

Az idei Formula 1 Magyar Nagydíj idején a Hungaroring területére kizárólag a Covid védettséget igazoló, hivatalos karszalaggal (továbbiakban: karszalag) és érvényes belépőjeggyel lehet belépni.

FONTOS! A COVID VÉDETTSÉGET IGAZOLÓ KARSZALAGOT még a Hungaroringre való megérkezésed előtt át kell venned Budapest belvárosában vagy Fóton az M3-as autópálya mellett. 

FIGYELEM! A Hungaroringen és környékén nincs lehetőség átvenni a karszalagot. A helyszíni jegyvásárlók a vásárlással együtt kapják meg a Covid védettséget igazoló karszalagot.

Helyszínek:
Akvárium Klub (1051 Budapest, Erzsébet tér 12.)  GPS/TÉRKÉP 

Fóti Auchan parkoló (2151 Fót, Fehérkő u. 1.)  GPS/TÉRKÉP 

Nyitvatartási idő:
Szerda, csütörtök (július 28., 29.): 08:00 - 20:00
Péntek, szombat (július 30., 31.): 06:00 - 20:00
Vasárnap: (augusztus 1.): 06:00 - 15:00

További információk a belépésről és a karszalagról  

Mit kell bemutatnom a karszalag átvételekor? 


Magyar védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek

Be kell mutatnod a védettségi igazolványod vagy a hivatalos EESZT applikációban a védettséged, valamint a személyi igazolványod vagy az útleveled. Más személyazonosító okmányt nem fogadhatunk el (pl. jogosítvány).
18 éven aluli jegytulajdonosoknak NEM kell karszalag, de ők csak abban az esetben léphetnek be a Hungaroring területére, ha kíséri őket egy másik, 18 éven felüli magyar állampolgár vagy lakos, akinek van karszalagja.
Azok a 14 és 18 év közötti jegytulajdonosok, akiknek van védettségi igazolványuk (vagy a védettséget igazoló applikációval bizonyítani tudják a védettségüket), felvehetik maguknak a karszalagjukat és beléphetnek a Hungaroring területére felnőtt kísérő nélkül is.

Magyarországi lakóhellyel nem rendelkező magyar személyek

Be kell mutatnod az Uniós digitális Covid igazolványt, valamint a személyi igazolványod vagy az útleveled. Más személyazonosító okmányt nem fogadhatunk el (pl. jogosítvány). 
Ez esetben a kíséretedben érkező 18 éven aluli jegytulajdonosoknak nem kell karszalag a rendezvényre való belépéshez.

Külföldi állampolgárok

Be kell mutatnod:

  • vagy védettségi (oltottsági) igazolást mely lehet az Uniós digitális Covid igazolvány, vagy a nemzetközi megállapodások alapján elfogadott koronavírus elleni oltásodról szóló igazolás.(*)

Ez esetben a kíséretedben érkező 18 éven aluli külföldi jegytulajdonosoknak nem kell karszalag a rendezvényre való belépéshez. 

  • vagy a nevedre szóló negatív koronavírus PCR-teszted mely nem régebbi mint 72 óra az adott nap kapunyitásától számítva, mely pénteken, szombaton és vasárnap is reggel 7:30.

Ez esetben a kíséretedben érkező 18 éven aluli külföldi jegytulajdonosoknak szintén kell karszalag a rendezvényre való belépéshez.

Valamint mindkét esetben be kell mutatnod a személyi igazolványod vagy az útleveled. Más személyazonosító okmányt nem fogadhatunk el (pl. jogosítvány).

Negatív koronavírus PCR-teszt eredmény formátuma: 
Csak és kizárólag kinyomtatott, magyar vagy angol nyelvű teszt igazolásokat fogadunk el.

*Nemzetközi megállapodások alapján elfogadott koronavírus elleni oltásod igazolása: 
Az oltás igazolásához egy olyan dokumentumra van szükség, amelyet egy olyan ország bocsátott ki, amelynek elfogadásáról megállapodása van Magyarországgal. Ezen országok listáját a C pontban található lent.
A karszalag átadásakor nem vizsgálják az oltások számát és időpontját sem, kizárólag a dokumentumok érvényességét ellenőrzik a hatályos jogszabályoknak megfelelően.

Mi történik, ha a hétvégén lejár a 72 óra**?
A karszalag érvényességét a jogszabályoknak megfelelően a reggeli kapunyitások idejétől számolják.
Július 27., kedd reggel 7:30 előtti teszteket nem fogadnak el.
Ha július 27. kedden 7:30 és július 28., szerda 7:29 között készült a teszted, beléphetsz a pénteki napon.
Ha július 28., szerda 7:30 és július 29., csütörtök 7:29 között készült a teszted, beléphetsz pénteken és szombaton is.
Ha július 29., csütörtök 7:30 után készült a teszted, mindhárom napon beléphetsz a rendezvényre.

**Figyelem! A PCR teszt érvényességét a mintavétel időpontjától számítják. 

Rokonaim vagy barátaim karszalagját is átvehetem, ha bemutatom az ő igazolásaikat? 
Nem. Mindenkinek a saját karszalagját kell felvennie, személyesen. A karszalagokat az átvételkor felhelyezik a karodra, csak karszalaggal együtt hagyhatod el a területet. 

Mi történik akkor, ha elfelejtem átvenni a karszalagom? 
Ha elfelejted átvenni a karszalagod, akkor nem léphetsz be a rendezvény területére. Csak akkor léphetsz be a rendezvényre, ha nálad van a belépőjegyed ÉS a karszalagod.

Mi történik akkor, ha elveszítem, vagy megsérül a karszalagom? 
A karszalagod nélkül nem léphetsz be a rendezvényre. Arra kérünk, hogy győződj meg róla, hogy a karszalagoddal minden rendben, amikor megkapod. Ha később megsérült a karszalagod, akkor bármelyik karszalag ponton kaphatsz a sérült bemutatásakor egy újat. 

Átestem a betegségen, hogyan léphetek be?

A betegségen átesettek kizárólag a megfelelő, védettséget igazoló igazolvánnyal léphetnek be, pl. magyar állampolgároknak védettségi igazolvánnyal. Orvosi igazolást, vagy pozitív PCR teszt eredményt NEM fogadunk el.  

--- --- ---  

Látogatási feltételek - 2021. július 2 (Ezek a feltételk továbbra is érvényben maradnak, a fentiek csak további részleteket biztosítanak) 

A. Magyar állampolgárokra vonatkozó látogatási feltételek

A Forma-1 Magyar Nagydíjon nézőként azon magyar állampolgárok vehetnek részt, akik koronavírus ellen védettek. Ezt a védettségi igazolvány illetve az EU Digitális COVID certificate bemutatásával vagy a védettséget igazoló hivatalos applikáción keresztül lehet igazolni (ezen igazolvány felmutatásán felül az érintett személy személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatására is kérhető). 18 éven aluli kiskorúak, koronavírus ellen védett személy felügyelete mellett szintén részt vehetnek a rendezvényen nézőként. Kiskorúak esetén a hatodik életévét betöltött személy életkorát személyazonosító igazolványával, útlevelével, vezetői engedélyével vagy diákigazolványával lehet igazolni.

B. EU tagállamok állampolgárai

EU tagállamok állampolgárai  az EU Digital COVID Certificate-tel ltogathatják a versenyt.

C. A lent felsorolt országok állampolgárai

Azon nem magyar állampolgárok, akik a nemzetközi megállapodások értelmében a következő országok által kibocsátott védettségi igazolvánnyal rendelkeznek: Albánia, Bahrein, Ciprus, Csehország, Észak-Macedónia, Grúzia, Horvátország, Marokkó, Moldova, Mongólia, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna az igazolvány felmutatásával Magyarország területére minden további feltétel nélkül beléphetnek az országba. 

D. Nem EU-tagországok állampolgárai illetve EU Digital Covid Certificate-el nem rendelkezők

Azon nem magyar állampolgárok, akiknek nincs fentiek szerinti védettségi igazolványuk az ország területére akkor is beléphetnek, ha a 2021. évi Forma-1 Magyar Nagydíjra érvényes belépőjeggyel és a határátlépést megelőző 3 napon belül elvégzett PCR-teszt negatív eredményét tartalmazó magyar vagy angol nyelvű okirattal rendelkeznek, mely dokumentumokat be kell mutatni az országba való belépéskor. Az érkező személy testhőmérséklet-mérésen eshet át, amelynek köteles alávetni magát. Amennyiben a felsorolt dokumentumokat nem tudja bemutatni, vagy az egészségügyi vizsgálat a fertőzés gyanúját állapítja meg, megtagadható az országba való belépés.

(latest update: 02/07/2021 - based on information from Hungaroring)


Conditions of entry for non-Hungarian Citizens

A. Citizens of the European Union

Holders of the EU Digital COVID certificate can enter the event without any additional requirements. Children under the age of 18 do not need the EU Digital COVID certificate, they have to arrive with an adult with the certificate.

B. Citizens of countries listed below

Albania, Bahrain, Cyprus, Czech Republic, Republic of Northern Macedonia, Georgia, Croatia, Morocco, Moldova, Mongolia, Montenegro, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Turkey, Ukraine

If you are a citizen of one of the above countries you can visit the Formula 1 Hungarian Grand Prix with the immunity certificate as issued by your country. Children under the age of 18 do not need an immunity certificate, they have to arrive with an adult with an immunity certificate.

C. Citizens of non-EU countries or if you do not have an EU Digital COVID Certificate  

If you are (a) a citizen of a non-EU country or (b) your country is not listed in point B above or (c) if you do not have an EU Digital Covid Certificate, then you have to show your valid ticket (either printed or e-ticket format) and a negative PCR test result (in Hungarian or in English) issued not earlier than 72 hours before the time of entering Hungaroring. Negative PCR test results are required for children under 18 too (if the parents/adults do not have their immunity certificates nor the EU Digital COVID certificate)

Upon entry, the arriving person may be subject to a body temperature measurement. If the person is not able to present the listed documents or the examination shows a possible infection the entry to Hungary and to the grand prix can be refused.

ATTENTION: depending the time of your PCR test, you are might required to have an additional test to be carried out after arriving to Hungary. 

D. Hungarian citizens 

Hungarian citizens can visit the F1 Hungarian Grand Prix with the immunity certificate card (védettségi igazolvány) or the EU Digital COVID Certificate. Children under the age of 18 can visit the event if they are accompanied with a protected adult.

Íratkozzon felhírlevelünkre!
felíratkozás
lemond
Kártyás fizetés:
Neo Interactive
mobil verzió | teljes verzió